Dictatura lui Nicolae Ceaușescu (1965-1989). Geniul Carpaților

Dictatura lui Nicolae Ceaușescu (1965-1989). Geniul Carpaților
372,00 MDL (77,82 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

 

Un volum dedicat integral comunismului romanesc din perioada lui Nicolae Ceausescu, o analiza comparata de tip istoric si politic realizata de un specialist consacrat in istoria comunismului din Europa Centrala si de Est.

Pe baza unei bibliografii vaste si a unor izvoare de o mare diversitate, Adam Burakowski ne ofera nu doar o istorie a comunismului romanesc, ci si o carte despre puterea absoluta al carei unic scop este consolidarea perpetua a puterii.

Cartea lui Adam Burakowski este o carte despre o dictatura si un dictator, dar nu numai. Dictatura lui Nicolae Ceausescu ne ofera si o perspectiva de istorie politica, alaturi de explicatiile necesare privind felul in care a functionat regimul ceausist folosindu-se frica, manipularea si falsul nationalism. Fara indoiala, cititorul acestei carti va fi rasplatit. Volumul are la baza surse bibliografice numeroase, romanesti si straine, ceea ce demonstreaza o abordare atenta – pentru ca, pina la urma, tema istoriei regimului ceausist este provocatoare, dar si anevoioasa, complicata prin capcanele pe care le poate intinde.

Cuprins: Miscarea comunista romaneasca inainte de al doilea razboi mondial • Primele doua decenii de guvernare comunista in Romania • Inceputul regimului Nicolae Ceausescu • August 1968 – cel mai mare triumf al lui Ceausescu • Masurile antisovietice luate de Ceausescu

Despre Autor

Adam Burakowski este doctor in stiinte politice, absolvent al Institutului de Istorie al Universitatii din Varsovia (2001) si al Institutului de Studii Est-Europene al Universitatii din Varsovia (2004). In 2003 a efectuat stagii la Cold War International History Project din cadrul Woodrow Wilson International Center for Scholars din Washington, respectiv la Ambasada Republicii Polone din Bucuresti. Intre 2006 si 2010 a fost director adjunct al postului de radio Polonia International. Din 2009 face parte din consiliul de gestionare a proiectului rete­lei europene de radio Euranet. Este coautor (impreuna cu Aleksander Gubrynowicz si Paweł Ukielski) al cartii 1989 – Toamna Natiunilor (Varsovia, 2009).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 432
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1963-4
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri